İstanbul Anadolu Yakasında Gezilecek Yerler

Ne yazık ki pek çok turist tarafından görmezden gelinen İstanbul’un Asya yakası da, aslında zaman ayırmaya değer çok sayıda cazibe merkezi bulunmaktadır. Burada, size en sevdiğim noktalarından bazılarını belirli bir sırayla incelememize izin veriyoruz. Fakat oraya ulaşmanın eğlencenin yarısı kadar, feribot alarak İstanbul’u Boğaz’dan görmenin önemli bir İstanbul deneyimi olduğunu, bu nedenle kolay erişilebilir bir feribota atlayın ve İstanbul’u yeni bir bakış açısından görmeye başlamanın önemli olduğunu belirtmek gerekir.
Beylerbeyi Sarayı : Sultanların bu eski yazlık evi, Dolmabahçe ve Çırağan gibi diğer Boğaz saraylarına göre daha küçük ve daha az ayrıntılıdır. Aynı adda bir mahallede Boğaziçi Köprüsünün hemen kuzeyinde 1860’lı yıllarda Fransız neo-Barok tarzında Osmanlı mimar Sarkis Balyan tarafından (Nikoğos Balyan’ın kardeşi) tasarlanan saray, geleneksel Osmanlı bölümünü selamlık olarak korudu (Erkek çeyrekleri) ve harem (kadın ve aile bölgeleri). Saraya en çok otobüs ya da dolmuşla Üsküdar feribot inişinden (ya da daha az sıklıktaki doğrudan feribotlarla) ulaşılabilir ve ayrıca Boğaziçi Köprüsü Metrobüs durağından ulaşılabilir. Abdullahağa Caddesi, Beylerbeyi, Üsküdar; T: (0216) 321 93 20
Bayramoğlu Döner , en iyi versiyonuyla hizmet veriyor: Sıcaklığı korumak için iki lavaş (ince yassı ekmek) arasında, klasik meze ve kıyılmış salatalıkların ve domateslerin kenarları arasında sandviçlenen ince kesilmiş döner . Bayramoğlu Döner, bir yemek salonunu andıran iç mekanı ile kaçırılmaması gereken bir gastronomik deneyimi Beykoz’a çekinmeden selamlıyor. Rüzgarlıbahçe G-69 Sok. No.2, Kavacık; T: (0216) 413 00 45
Kadıköy Pazarı: Beyoğlu Balık Pazarı’na benzemekle birlikte daha az turist ve kongreye sahip olan Kadıköy Market, foodie’nin lezzetidir. Başlıca yiyecek-alışveriş caddesi Güneşlibahçe Sokak, bir balık pazarı; Bir takım mükemmel şarküteri ; Kurutulmuş meyveler, çay ve kahve konusunda uzmanlaşmış dükkanlar; Fırınlar ve baklavalar; Ve daha sonra, kafe, bar ve balık lokantaları. Çiya Sofrası ve Çiya Kebap I & II , yemek salonu santralleri de burada. Kadıköy feribot terminalinden yürüyerek dolmuş durağına kolayca ulaşılmaktadır.
Mihrimah Sultan Camii : Edirnekapı’da aynı adlı cami ile karıştırılmamak için,Üsküdar feribotterminali tarafından bulunduğu konumu nedeniyle bu büyük yapı, İskele Camii olarak da bilinir. Mimar Sinan tarafından tasarlanan ve Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan tarafından yaptırılan cami, ikiz minareleri Üsküdar’ın silüetinin anında farkedilebilir bir parçasıdır – 1548’de tamamlanmıştır. Caminin önünde bulunan bağımsız çeşme – Trafik adası – III. Ahmet tarafından 1726’da yaptırılmıştır. Üsküdar feribot terminalinden inin ve camiyi kaçırmak imkansızdır; Kadıköy’den dolmuş veya otobüs ile de ulaşılabilir. Paşalimanı Caddesi, Üsküdar
Moda: İstanbul’un bu bohème köşesinde küçük rekor dükkanları, atölyeler, kafe, tiyatrolar ve kitapçılar bulunur. Moda’da çizgi romanlara bakan öğrencilerin çizgi roman dükkanlarının önünde durduklarını ve bir sonraki satın alımlarını izlemek için sayısız antika dükkanında dolaşan tahta koleksiyoncularını göreceksiniz. Deneysel ve sofistike olan Moda, atölyeler ve sergi mekanları için bir mıknatıs olmaktan ötürü yardımcı olamadı ve bu nedenle kentin kalça gençleri için bir mıknatıs. İstanbul’un bu şirin küçük köşesini keşfetmek için bir öğleden sonra vakit geçirin ve kentin her yerine tekrar aşık olmasını sağlayın.
Yamaç yürüyüşü: Yaya yolu geniş olan Fenerbahçe’den Bostancı’ya uzanan uzun mesafedeki sahil şeridi hafta sonları yürüyüş yapmak için çok hoş bir yerdir; Hava izin veriyorsa, yüzücüler, güneşlikler, joggers, rollerbladers, futbolcular, el tutan çiftler ve simit , çay ve pamuk şekeri satıcısı görürsünüz . Türkçede sahilyolu olarak bilinen gezi yolu, Marmara Denizi’ndeki sahilden hemen sonraki Adalar’ın muhteşem manzarasına sahiptir. En iyisi Kadıköy’den Bostancı’ya bağlı bir dolmuşla ulaşıldı; Fenerbahçe’de inersen sahile yürüyerek birkaç blok uzaklıktadır.
Kanlıca Yoğurt: Bir zamanlar uykulu bir su kenarı köyü olan Kanlıca’nın Boğaz semti, kremalı ve tartlı yoğurt ile ünlüdür. Bu yoğurt toz şeker ile serpilir. Feribotun ucundan inin, en çok bilinen Çınaraltı caddesinin en kafesleri olan kafelerin menüsünde bulacaksınız. Kanlıca’ya Boğaz vapuruyla, Üsküdar’dan Beykoz’a bağlı bir dolmuşla ulaşılabilir.